Temamenyer

BRÖLLOP & HÖGTIDS­DAGAR

GRANNKÖKETS KLASSIKER 1
  • Roslagsröra (kallrökt lax, färska räkor, rödlök) toppad med sikrom och limevinigrette serveras på kavring
  • Lammrostbiff mörad i roslageröl serveras med röstikaka, cognacssås och lokala bönor (efter tillgång/säsong)med röd paprika
  • Vit chokladpannacotta med havtornscouli & chokladflarn

Pris per person 450 kr/inkl moms

 

GRANNKÖKETS KLASSIKER 2
  • Roslagsröra (kallrökt lax, färska räkor, rödlök) toppad med sikrom och limevinigrette serveras på kavring

  • Pepparstekt oxfilé med rödvinssky, chilibearnaise, färsk grön sparris och smörbakade bakpotatispuckar

  • En kula champangesorbé med limesocker

Pris per person 470 kr/inkl moms

 

BRÖLLOPSPAKET

Brudskål/mingel

– Canapé skagenröra
– Canapé ädelost & plommonvalnötsmarmelad
– Tunnbrödssnitt renstek med pepparrot

Middagsmeny

  • Roslagsröra (kallrökt lax, färska räkor, rödlök) toppad med sikrom och limevinigrette serveras på kavring
  • Pepparstekt oxfilé med tryffelsky, smörstekt bakpotatis, jordärtkockscremé & confiterade cocktailtomater
  • Champangesorbé med limesocker

Pris per person 545 kr/inkl moms

 

MENY ROSLAGEN 1
  • Skogsvampstoast med rostad vitlökscremé, rökt muskoskinka, friterad kruspersilja & örtsallad
  • Långbakad grissida smaksatt med ingefära, honung, soja & äpple serveras med rotfruktsbakelse, rödvinsky & grönsaker efter säsong
  • Chokladbrownie med kanderade nötter, bärsås och vaniljgrädde

Pris per person 380 kr/inkl moms

 

MENY ROSLAGEN 2
  • Klassisk gubbröra serveras på surdegsknäcke från roslagsbagarn
  • Smörångade färsk torskrygg serveras på svarvade grönsaker med räkor, skaldjursbuljong och pepparrotscremé samt dillslungad färskpotatis från Anjous potatis (säsong)
  • Bär marinerade med punsch från Norrtelje brennerie serveras med plättar och lättvispad grädde

Pris per person 425 kr/inkl moms

 

GRANNKÖKETS LYX
  • 3 st ostron, serveras med ingefära/ chili/citron vinigrette
  • Halstrad pilgrimsmussla med champangeskum och Kalix löjrom

– Alt. 1 Vitvinspocherad piggvar serveras med sparris, dillslungad färskpotatis, färska räkor samt vitvinssås & citrusolja

– Alt. 2 Hjortytterfilé med palsternackspotatispuré, madeirasky & rökt sidfläsk samt confiterad tomat

  • Grannkökets sommardröm (sockerkaka, lemoncurd, säsongens bär, grädde, maräng och toppad med limesocker)

Pris per person 675 kr/inkl moms