Rätter

FÖR- HUVUD- & EFTERRÄTTER

FÖRRÄTTER
  • Skogsvampstoast med rökt rensteksströssel, rostad vitlökscremé,
    balsamico och örtsallad 95:-
  • Lingon och vodkagravad laxtartar på rågbröd serveras
    med honungscremé och lingonvinigrette 85:-
  • Ceasarsallad med parmesan och vitlöksstekta krutonger serveras
    med varmrökt lax från Grisslehamn. 85:-
  • Roslagsröra (kallrökt lax, färska räkor, rödlök) toppad med
    sikrom och limevinigrette serveras på kavring 115:-
  • Svampsoppa med skogschampinjoner och kantareller servera med en klick smetana och en skiva vitlöksbröd 79:-
  • Klassisk gubbröra på surdegsknäcke 70:-
  • Soppa på king edward potatis och purjolök serveras med tunnbrödsrulle med rucola, rökt väddöskinka och pepparrot 72:-
  • Svensk carpaccio på Älgbresoala med hyvlad västerbottenost och rostade solroskärnor presenteras med en lingonmousse 115:
  • Kräftstjärtscheviche (chili, lime och koriandermarinerad)
    med späd sallad och sesamknäcke med örtfärskost 100:-
  • Svamppesto på grovtbröd serveras med örtsallad och lufttorkad skinka 90:-
  • Torneudo på kräft och västerbottenost lindad i prescuitto, serveras
    på en bädd av babyspenat och rucola toppas med parmesanflarn 110:-
  • Löjromstoast på späd salladsbädd med tomatolja (toastbröd,
    löjrom, cremefraisché, rödlök) 125:-
  • Färsk sparris med varmrökt lax från Grisslehamn och Väddö ostcremé serveras med örtsallad och roslagsknäcke 95:-
  • Kantarellsoppa med rökt väddöskinka och pepparrotscreméfraische 85:-
  • Krämig jordärtskockssoppa med rökt sidfläsk från musko rökeri och vårlök serveras med minibaguetter 90:-
HUVUDRÄTTER
  • Lätt gravad röding med vitvinssås, sikromsvinigrette och grönsparris 250:-
  • Ört- och färskostfylld majskycklingbröst serveras med smörstekt
    bakpotatispuck, vitlökssky och sauterad svamp & paprika 215:-
  • Hel pepparstekt oxfilé med röstipotatiskaka, coqnacssky och rostad
    vitlökscremé samt grillad paprika 310:-
  • Oxfilé med rödvinssky, chilibearnaise, färsk grön sparrisoch smörbakade bakpotatispuckar 310:-
  • Lågtempererad hjortfilé med madeirasky, palsternackspotatispuré och
    farinstekt brysselkål med rökt sidfläsk 345:-
  • Kalvrostbiff med duchesse potatis, prästostsmör, dijonrödvinssky och
    stekt svamp 255:-
  • Porterölsmarinerad fläskfilé, färsk potatissallad med soltorkad tomat,
    dijonsenap och rödlök, örtcremé och rostad vitlöksfärskost 215:-
  • Parmalindad fläskfilé med krämig parmesansås, basilika och
    vitlöksslungade grönsaker efter säsong serveras med potatisbakelser 220:-
  • Svensk färsk kycklingfilé serveras med tryffelrisotto, vitlöksstekt färsk
    svamp och soltorkad tomatsky 250:-
  • Lammrostbiff mörad i roslageröl serveras med röstikaka, cognacssås och
    lokala bönor med röd paprika 265:-
  • Fläskfilé med rödvinssky, smörslungade sockerärtor och färskpotatis 200:
  • Smörångade färsk torskrygg serveras på svarvade grönsaker med räkor,
    skaldjursbuljong och tryffelcremé samt dillslungad färskpotatis 280:
  • Helstekt kalvinnerfilé provencale på bädd av gräddstuvad babyspenat
    och paksol serveras med dijonkryddad rödvinssky samt färskpotatis 325:-
  • Kräftfylld laxrullad med ängsyresås och grillad grön sparris serveras med
    dillslungad potatis 265:-
EFTERRÄTTER
  • Kallfrukt och bärshot (Rabarber/kardemumma, Hallon/vanilj, Citron/mynta, Äppel/kanel, Apelsin/cointreau) 28:-
  • En kula champangesorbé med limesocker 45:-
  • En kula citronsorbé med blåbär och stjärnanissås 39:-
  • En kula vaniljglass med punchchokladsås 39:-
  • En kula chokladglass med havtornssås 39:-
  • Blåbärspannacotta med stjärnanismarinerade färska bär 60:-
  • Vit chokladpannacotta med havtornscoulli 75:-
  • Vaniljpannacotta med rabarber och apelsinkompott 60:-
  • Moccabrownie med kanderade nötter bärssås & vaniljgrädde 73:-
  • Norrtelje brenneris punchmarinerade bär med plättar & vispad grädde 78:-
  • Chokladbakelse med havtornscoulli 78:-
  • Rabarbercompott smaksatt med lime och vanilj serveras med mördegskross och grädde 60:-
  • Pecannötscheescake dekorerad med färska jordgubbar 65:-
  • Exotisk fruktsallad med cocos och rombayonne 68:-
  • Svensk bär och fruktkompott med stjärnanis och chili serveras med vit chokladmousse 65:-
  • Kladdkakemuffins med roslagspunchgrädde och färsk jordgubbe 65:-